God lördagmiddag!

Mat med färg gillar jag. Man äter ju med ögonen. Maten får alltså gärna vara snygg, haha!

 

Här är en god lördagmiddag som man fixar till i ett naffs.

Creme fraiche med citronskal i känns väldigt fräscht och är samtidigt mättande, perfekt!

 

Getostbriegratinerad kycklingfilé med timjandoftande grönsaker och citroncremefraiche

Recept 4 personer

 

4 kycklingfileer

1 bit getostbrie

Smör till stekning

 

Paprika i olika färger

Champinjoner

Röd lök

Timjan

Olivolja

Salt/peppar

 

2 dl creme fraiche

Finrivet citronskal från 1 citron

 

Skär grönsaker och svamp i lagom bitar, lägg i en ugnsform, krydda med timjan salt och stänk på lite olivolja.

Bryn kycklingen i smör på hög värme så den får färg på båda sidorna. Skär sedan skåror i den och tryck in bitar av getostbrien.

Sätt in kyckling och grönsaker i ugn på 200 grader i ca 20 minuter.

 

Riv skalet från en citron (helst ekologisk citron, mycket godare) och blanda med creme fraichen.

Servera.

Etiketter: kyckling

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sussie Rislund » GRATIS kostrådgivning!:  ”Skulle verkligen behöva lite tips med maten. Äter LCHF men behöver tänka mera ke..”

  • Hunden Rut » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Detta verkar lovande! :) Nyligen börjat min lchf-livstil och trodde jag skulle k..”

  • Terese Hammarqvist » GRATIS kostrådgivning!:  ”Ändra kosten! ”

  • Anna i Skåne » Sluta träna!:  ”Jag gillar och mår bra av kombon. Träna och äta lågkolhydratkost! När jag tränar..”

  • Eva » Nyårsloppet!:  ”Heja Heja! Gott Nytt År!”

  • Eva » Ny tid nu!:  ”Jag trycker på Gilla-knappen .”

  • Eva » Enkel frukost:  ”Tänk om man hade fått smaskens-tallrik när man var barn istället för rostis med ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln