God lördagmiddag!

Mat med färg gillar jag. Man äter ju med ögonen. Maten får alltså gärna vara snygg, haha!

 

Här är en god lördagmiddag som man fixar till i ett naffs.

Creme fraiche med citronskal i känns väldigt fräscht och är samtidigt mättande, perfekt!

 

Getostbriegratinerad kycklingfilé med timjandoftande grönsaker och citroncremefraiche

Recept 4 personer

 

4 kycklingfileer

1 bit getostbrie

Smör till stekning

 

Paprika i olika färger

Champinjoner

Röd lök

Timjan

Olivolja

Salt/peppar

 

2 dl creme fraiche

Finrivet citronskal från 1 citron

 

Skär grönsaker och svamp i lagom bitar, lägg i en ugnsform, krydda med timjan salt och stänk på lite olivolja.

Bryn kycklingen i smör på hög värme så den får färg på båda sidorna. Skär sedan skåror i den och tryck in bitar av getostbrien.

Sätt in kyckling och grönsaker i ugn på 200 grader i ca 20 minuter.

 

Riv skalet från en citron (helst ekologisk citron, mycket godare) och blanda med creme fraichen.

Servera.

Etiketter: kyckling

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln