God lördagmiddag!

Mat med färg gillar jag. Man äter ju med ögonen. Maten får alltså gärna vara snygg, haha!

 

Här är en god lördagmiddag som man fixar till i ett naffs.

Creme fraiche med citronskal i känns väldigt fräscht och är samtidigt mättande, perfekt!

 

Getostbriegratinerad kycklingfilé med timjandoftande grönsaker och citroncremefraiche

Recept 4 personer

 

4 kycklingfileer

1 bit getostbrie

Smör till stekning

 

Paprika i olika färger

Champinjoner

Röd lök

Timjan

Olivolja

Salt/peppar

 

2 dl creme fraiche

Finrivet citronskal från 1 citron

 

Skär grönsaker och svamp i lagom bitar, lägg i en ugnsform, krydda med timjan salt och stänk på lite olivolja.

Bryn kycklingen i smör på hög värme så den får färg på båda sidorna. Skär sedan skåror i den och tryck in bitar av getostbrien.

Sätt in kyckling och grönsaker i ugn på 200 grader i ca 20 minuter.

 

Riv skalet från en citron (helst ekologisk citron, mycket godare) och blanda med creme fraichen.

Servera.

Etiketter: kyckling

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln