God lördagmiddag!

Mat med färg gillar jag. Man äter ju med ögonen. Maten får alltså gärna vara snygg, haha!

 

Här är en god lördagmiddag som man fixar till i ett naffs.

Creme fraiche med citronskal i känns väldigt fräscht och är samtidigt mättande, perfekt!

 

Getostbriegratinerad kycklingfilé med timjandoftande grönsaker och citroncremefraiche

Recept 4 personer

 

4 kycklingfileer

1 bit getostbrie

Smör till stekning

 

Paprika i olika färger

Champinjoner

Röd lök

Timjan

Olivolja

Salt/peppar

 

2 dl creme fraiche

Finrivet citronskal från 1 citron

 

Skär grönsaker och svamp i lagom bitar, lägg i en ugnsform, krydda med timjan salt och stänk på lite olivolja.

Bryn kycklingen i smör på hög värme så den får färg på båda sidorna. Skär sedan skåror i den och tryck in bitar av getostbrien.

Sätt in kyckling och grönsaker i ugn på 200 grader i ca 20 minuter.

 

Riv skalet från en citron (helst ekologisk citron, mycket godare) och blanda med creme fraichen.

Servera.

Etiketter: kyckling

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ann-Charlotte » Vart finns logiken?!?!:  ”Jag har gått och funderat på när de ska föra statistik över hur många som dött m..”

  • Lena i Umeå » Ett år till!:  ”Grattis! Önskar dig (och oss alla) ett underbart kommande år.”

  • ebet » Läs detta!!!:  ”Statistiska Centralbyrån är bra mot covidskräck :) Jag 'råkade' räkna dödlighet/..”

  • Daniel » Väger alla kvinnor 5 kg för mycket?:  ”I love to have one of these but how I don’t know”

  • Helena » Läs detta!!!:  ”Visst är skrattet borta, speciellt för de som kämpar för sitt liv i en respirato..”

  • Ingerid » Läs detta!!!:  ”Ja visst är detta ett liv på sparlåga. Men egentligen är väl allt riktat till at..”

  • Birgitta » Läs detta!!!:  ”Tack för ditt inlägg! Instämmer till 100% och förfäras varje dag över hur vi ham..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln