Skagenröra, en riktig rysare...

Skagenröra är gott om man gillar räkor och majonnäs, vilket jag gör.

Egen skagenröra är ganska enkelt att fixa till och innehåller få ingredienser. Supergott blir det också. Men ibland kanske man vill ha en snabb lösning.

En bra färdiglunch tycker jag t ex är att köpa rökt makrill och äta med skagenröra till, eller som här skagenröra med några färdigkokta ägg (och en bit brie, jag vet att ni kanske tycker att det är konstig kombination men älskar man ost kan man få in det i många maträter..), och då får man hålla tungan rätt i munnen när man i affären ska välja märke...

 

Många sorters skagenröra är INTE mat, det är kemi!!!!

Räkorna lyser nästan helt med sin frånvaro, däremot kan man prova på 13 olika E-nummer... Ett av E-numren är E621, mononatriumglutamat- undvik det alltid!

 

Vad gör sådan här "mat" med våra kroppar och vår hälsa i förlängningen? Ingen vet.. Och man vill inte vara försökskanin i sådan forskning heller...

 

Även de "hemlagade" skagenrörorna i delikatessdiskarna brukar innehålla E-nummer.

Mitt bästa (eller minst dåliga...) färdigköpta tips är Ica Selections skagenröra med handskalade räkor. Mycket räkor och lite konstigheter. Riktigt god är den. Och dyr. Eftersom mat kostar. Och kemi är billigt...

 

Etiketter: produkter diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln