Skagenröra, en riktig rysare...

Skagenröra är gott om man gillar räkor och majonnäs, vilket jag gör.

Egen skagenröra är ganska enkelt att fixa till och innehåller få ingredienser. Supergott blir det också. Men ibland kanske man vill ha en snabb lösning.

En bra färdiglunch tycker jag t ex är att köpa rökt makrill och äta med skagenröra till, eller som här skagenröra med några färdigkokta ägg (och en bit brie, jag vet att ni kanske tycker att det är konstig kombination men älskar man ost kan man få in det i många maträter..), och då får man hålla tungan rätt i munnen när man i affären ska välja märke...

 

Många sorters skagenröra är INTE mat, det är kemi!!!!

Räkorna lyser nästan helt med sin frånvaro, däremot kan man prova på 13 olika E-nummer... Ett av E-numren är E621, mononatriumglutamat- undvik det alltid!

 

Vad gör sådan här "mat" med våra kroppar och vår hälsa i förlängningen? Ingen vet.. Och man vill inte vara försökskanin i sådan forskning heller...

 

Även de "hemlagade" skagenrörorna i delikatessdiskarna brukar innehålla E-nummer.

Mitt bästa (eller minst dåliga...) färdigköpta tips är Ica Selections skagenröra med handskalade räkor. Mycket räkor och lite konstigheter. Riktigt god är den. Och dyr. Eftersom mat kostar. Och kemi är billigt...

 

Etiketter: produkter diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln