Det här ska ni testa!

Köttfärslimpa är något som kanske känns lite "o-trendigt" och något man förknippar som en torr maträtt som man åt med lingonsylt och överkokt potatis på 80-90-talet.

Glöm det!

Köttfärslimpa kan göras hur god och lyxig som helst och här är ett exempel som jag tycker är riktigt lyckat och väldigt gott!

Italiensk köttfärslimpa med pestocreme

Recept 4 personer

 

600 g köttfärs

½ dl vispgrädde

1 msk fiberhusk (eller linfrön)

½ riven lök

1 paket mozzarellaost

2 msk Barilla Pesto

1 dl Urkärnade oliver

Salt/peppar/timjan

 

Pestocreme

2 msk Barilla pesto

3 msk philadelpiaost

4 msk creme fraiche

 

Blanda grädden med fiberhusken och tillsätt riven lök. Häll i köttfärs, blanda ihop och krydda.

Skär mozzarellan i små tärningar och blanda med peston. Lägg ett lager köttfärs i en långpanna och strö oliver ovanpå. Portionera därefter ut osten och lägg sedan på köttfärs, forma till en köttfärslimpa och ”stäng ihop”.

Tillaga i ugen på 175 grader ca 50 minuter.

 

Blanda ihop pesto med philadelpiaost och creme fraiche och servera som tillbehör, tillsammans med valfri grönsak.

Jättegott!

Etiketter: köttfärs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln