Mellanmål eller inte mellanmål, det är frågan

Ibland inom LCHF diskuteras i termerna att man inte behöver mellanmål. Jag skulle säja att det är individuellt och beror på hur ens övriga måltider ser ut. Och att varje persons facit finns i hur den egna kosthållningen ser ut och hur ens kropp fungerar.

Många har pysslat med Viktväktarna och liknande och är vana att äta 7 gånger om dagen, och då får man försöka bromsa lite, för det ska man definitivt inte behöva göra med LCHF!

 

Man ska fundera på om man äter mellanmålet av gammal vana eller om man är hungrig?

 

För min del äter jag mellanmål om jag fått en för fettsnål lunch (varit på en halvdålig lunchrestaurang...). Med min egen mat behöver jag inte mellanmål. Men kan ta en mörk chokladbit till kaffet för att det är gott, men inte för att jag är hungrig.

Att mumsa nötter varje dag till mellanmål kan vara en viktnedgångs-bromsare eftersom nötter är energirikt utan att vara extremt mättande., vilket leder till att man får i sig mycket energi på kort tid.

Bra mellanmål tycker jag är ost. En bit brie eller annan favorit. Eller ett ägg, det är ett ganska stadigt mellanmål som kan vara bra om det blir väldigt långt mellan måltiderna.

När man äter LCHF bör man hålla sig o-hungrig åtminstone 4-5 timmar, annars har man ätit för lite fett till måltiden.

 

Hur gör ni andra, äter ni ofta mellanmål och har ni några favoriter?

Etiketter: diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Irre » Håll ut för din rätt! :  ”Hej! Du har skrivit jättebra! . Nästa är väl att han ska ha rätt på om ledamöter..”

  • Gunilla » Övertygelse!:  ”Jag som har jobbat på covidavdelning, har inte vaccinerat mej. Tycker att detta..”

  • Lena » Håll ut för din rätt! :  ”Jättebra skrivet, på en alldeles lämplig nivå och med utmärkta argument. Tack fö..”

  • Eva Hazard » Håll ut för din rätt! :  ”Bra! Helt hemskt galet överallt nuförtiden ”

  • Catarina » Håll ut för din rätt! :  ”Så bra skrivet! Håller helt med dig. Detta håller på att gå helt överstyr.”

  • anna-lena valler » Håll ut för din rätt! :  ”Heja dig”

  • Lena » Övertygelse!:  ”Jag har inte vaccinerat mig eftersom jag misstänker att det är stor risk för mig..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln