Mellanmål eller inte mellanmål, det är frågan

Ibland inom LCHF diskuteras i termerna att man inte behöver mellanmål. Jag skulle säja att det är individuellt och beror på hur ens övriga måltider ser ut. Och att varje persons facit finns i hur den egna kosthållningen ser ut och hur ens kropp fungerar.

Många har pysslat med Viktväktarna och liknande och är vana att äta 7 gånger om dagen, och då får man försöka bromsa lite, för det ska man definitivt inte behöva göra med LCHF!

 

Man ska fundera på om man äter mellanmålet av gammal vana eller om man är hungrig?

 

För min del äter jag mellanmål om jag fått en för fettsnål lunch (varit på en halvdålig lunchrestaurang...). Med min egen mat behöver jag inte mellanmål. Men kan ta en mörk chokladbit till kaffet för att det är gott, men inte för att jag är hungrig.

Att mumsa nötter varje dag till mellanmål kan vara en viktnedgångs-bromsare eftersom nötter är energirikt utan att vara extremt mättande., vilket leder till att man får i sig mycket energi på kort tid.

Bra mellanmål tycker jag är ost. En bit brie eller annan favorit. Eller ett ägg, det är ett ganska stadigt mellanmål som kan vara bra om det blir väldigt långt mellan måltiderna.

När man äter LCHF bör man hålla sig o-hungrig åtminstone 4-5 timmar, annars har man ätit för lite fett till måltiden.

 

Hur gör ni andra, äter ni ofta mellanmål och har ni några favoriter?

Etiketter: diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

  • Eva » I Malaysia !:  ”Grattis till uppgraderingen! Tror det har hänt mig en gång och vi förstod rätt s..”

  • Eva » Packar, äter och fixar:  ”Ha det underbart!”

  • Inger » Snaaaart semester! :  ”Önskar er en härlig semester ! Älskar er ❤️❤️❤️”

  • Matilda » JAG FLYTTAR TILLBAKA!:  ”Kul att du är tillbaka! :-) Befinner mig själv i Asien sen två veckor tillbaka, ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln