Mellanmål eller inte mellanmål, det är frågan

Ibland inom LCHF diskuteras i termerna att man inte behöver mellanmål. Jag skulle säja att det är individuellt och beror på hur ens övriga måltider ser ut. Och att varje persons facit finns i hur den egna kosthållningen ser ut och hur ens kropp fungerar.

Många har pysslat med Viktväktarna och liknande och är vana att äta 7 gånger om dagen, och då får man försöka bromsa lite, för det ska man definitivt inte behöva göra med LCHF!

 

Man ska fundera på om man äter mellanmålet av gammal vana eller om man är hungrig?

 

För min del äter jag mellanmål om jag fått en för fettsnål lunch (varit på en halvdålig lunchrestaurang...). Med min egen mat behöver jag inte mellanmål. Men kan ta en mörk chokladbit till kaffet för att det är gott, men inte för att jag är hungrig.

Att mumsa nötter varje dag till mellanmål kan vara en viktnedgångs-bromsare eftersom nötter är energirikt utan att vara extremt mättande., vilket leder till att man får i sig mycket energi på kort tid.

Bra mellanmål tycker jag är ost. En bit brie eller annan favorit. Eller ett ägg, det är ett ganska stadigt mellanmål som kan vara bra om det blir väldigt långt mellan måltiderna.

När man äter LCHF bör man hålla sig o-hungrig åtminstone 4-5 timmar, annars har man ätit för lite fett till måltiden.

 

Hur gör ni andra, äter ni ofta mellanmål och har ni några favoriter?

Etiketter: diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

  • Cavewoman » Middag :  ”Ja nu ser jag att proteinet saknas, spännande håll oss gärna uppdaterade om de..”

  • Cavewoman » Middag :  ”ALP ser precis ut som Paleo, eller vad är det för skillnad? Åt Paleo ett tag, fö..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln