God kötträtt som alltid fungerar

Här är ett gott "vandringsrecept" som jag tycker är bra till vardags (går fort att slänga ihop och sköter sig själv i ugnen) men passar även när det är lite festligare, och man kan ju också ha t ex kyckling till vardags och något gott rött kött till festligare tillfällen.

 

Ett glas rött vin är gott till den här rätten, vardag som helg:-)...

 

Köttgryta med blomkålsris
Recept ca 4 personer

Kyckling, fläskfile eller biff, ca 150-200 g g per person
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1/2 dl soja
1-2 tsk sambal olek (beroende på hur starkt du vill ha det)
5-10 champinjoner eller blandad svamp
Eventuellt en skvätt kalvfond eller rött vin

Skär köttet i lagom stora bitar och lägg i ugnssäker form.
Vispa ihop såsen i en skål och häll över köttet.
In i ugnen ca 40 minuter på 175 grader.
Dela champinjonerna i lagom bitar och rör ihop med grytan efter att 40 minuter har gått. Låt stå i ugnen tillsammans 10-15 minuter till.


Blomkålsris:
Riv blomkål på grova sidan på rivjärnet.
Koka ca 1-2 minuter (gärna med en matsked buljong i vattnet)-häll av i durkslag. 
Ha en smörklick på om du vill 

Etiketter: köttfärs kyckling

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln