Mjölfritt!

Ingen människa mår bra av mjöl.

Man påverkas bara på olika sätt, och en del klarar mjöl bättre än andra.

Kroppen har faktiskt ingen funktion för att hantera mjöl, blodsockret går upp, insulin frigörs och har man otur är man också känslig mot gluten vilket kan ge uppsvälld mage och många andra problem.

 

Tur då att man kan göra goda maträtter mjölfria, t ex pannkakor.

Här är ett exempel. En annan favorit är pannkakor med rivet äpple och mycket kanel i.

 

Pannkakor med bärgrädde

Recept 2-3 personer

 

5 ägg

1 dl mjölk

1 ½ dl vispgrädde

1 ½ msk fiberhusk

½ tsk vaniljpulver

½ tsk kanel

 

Vispa ihop allt och grädda i smör.

 

Bärgrädde

 

1 ½ dl vispgrädde

1 dl bär (björnbär, hallon, blåbär)

½ tsk vaniljpulver

 

Vispa ihop och avnjut till pannkakorna.

Etiketter: pannkaka

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln