LCHF. Men vad äter du till frukost?

När jag berättar hur jag äter är nästan alltid detta fråga nummer 1:

"Vad äter du till frukost?" Och man ser lite ångest i ögonen av tanken hos den som frågar... "En frukost UTAN bröd"...

 

En frukost utan bröd är en mycket roligare frukost enligt mig! Jag erkänner dock att ett helt nybakat färskt bröd med smör och ost kan kännas lockande men det åt jag ytterst sällan till frukost förut.. Nej, jag åt Wasa sport hårdbröd eller kanske Leva osötade fullkornsbröd. Inget jättekul, och jag saknar det faktiskt inte alls.

På helgen kanske en äggröra med skinka och yoghurt med bär...

"Men jag hinner inte hålla på med äggröra, jag har jättestressiga mornar"

 

Ägg kan man koka och ha i kylen i flera dagar. Ät dem kalla med en klick majonnäs...

Stekta ägg kan också förberedas och ätas kalla.

"Men jag kan inte äta så mycket ägg hela tiden, jag blir illamående"

 

Jag rekommenderar en äggfrukost i första hand men om det verkligen inte är aktuellt så finns ju också LCHF-bröd man kan baka och äta.

Och när man har mycket tid (för förhoppningsvis är inte varje frukost ett enda stort stressmoment...) så äter man det som är godast. Omelett med brieost, äggröra och bacon, kaffe med vispad grädde, osv osv...

En bra LCHF-frukost blir man mätt av länge, och den ger mycket energi att orka med dagen. Man blir mätt utan att bli trött, fantastiskt skönt!

 

Det kan ta en stund att släppa sitt fullkornsbröd eller sina flingor men försök att hitta något som du tycker är riktigt gott och ät det till frukost. Att vi "lärt oss" att fil, flingor och macka är frukost behöver inte innebära att vi inte kan lära om... Helst när våra kroppar tackar oss när vi byter en sockerfrukost mot en fett-frukost..

 

Etiketter: frukost diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena » Övertygelse!:  ”Jag har inte vaccinerat mig eftersom jag misstänker att det är stor risk för mig..”

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln