Getostgratinerad oxfilé med rättikagratäng och smörfrästa sockerärter

Stort TACK till kurskamrat Jessica för tipset om rättika!

Rå smakar den lite som rädisa men när den är tillagad kan man knappt skilja den från potatis, vilket gör att vi LCHF:are inte behöver sakna potatisgratäng längre...

 

Getostgratinerad oxfilé med rättikagratäng

Recept 2 personer

 

Ca 300 g oxfilé

1 bit getostbrie

 

Rättika

2 dl vispgrädde

1 msk smör

½ dl finriven parmesanost

1 vitlöksklyfta

Salt/peppar

 

Skiva rättikan och koka den i 10 minuter tillsammans med grädde, smör och pressad vitlök. Häll i en ugnsform, krydda och gratinera på 175 grader ca 40 minuter. Om den får ”för mycket” färg, sätt folie över eller en plåt. Tillsätt parmesanosten sista kvarten.

 

Stek oxfilén som du vill ha den och lägg på en bit getostbrie sista minuten.

 

Etiketter: nötkött grönsaker

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Enorma kontraster!:  ”Fint och hoppfullt reflekterat och skrivet. ”

  • Helena » Ett ögonblick...:  ”Glömde..promenerar numera på annat håll! Inget vatten i närheten,men fin skog! H..”

  • Helena » Ett ögonblick...:  ”Promenaden runt sjön är så skön,den får mig att längta tillbaka dit..Gymmet har ..”

  • Helena » Lunch och Karma:  ”Förvånar mig inte att du skriver hur han betett sig tidigare i sitt liv. Jag har..”

  • Pia » Frukostreflektioner :  ”Tack för dina inlägg om Paolo. Tack vare dig så fick jag äntligen rätt i vad jag..”

  • Ingrid » Frukostreflektioner :  ”Bra skrivet! Instämmer!”

  • Eva » Frukostreflektioner :  ”Du sammanfattar/analyserar så bra!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln