Getostgratinerad oxfilé med rättikagratäng och smörfrästa sockerärter

Stort TACK till kurskamrat Jessica för tipset om rättika!

Rå smakar den lite som rädisa men när den är tillagad kan man knappt skilja den från potatis, vilket gör att vi LCHF:are inte behöver sakna potatisgratäng längre...

 

Getostgratinerad oxfilé med rättikagratäng

Recept 2 personer

 

Ca 300 g oxfilé

1 bit getostbrie

 

Rättika

2 dl vispgrädde

1 msk smör

½ dl finriven parmesanost

1 vitlöksklyfta

Salt/peppar

 

Skiva rättikan och koka den i 10 minuter tillsammans med grädde, smör och pressad vitlök. Häll i en ugnsform, krydda och gratinera på 175 grader ca 40 minuter. Om den får ”för mycket” färg, sätt folie över eller en plåt. Tillsätt parmesanosten sista kvarten.

 

Stek oxfilén som du vill ha den och lägg på en bit getostbrie sista minuten.

 

Etiketter: nötkött grönsaker

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Statistik och fakta :  ”Jag har hittat din blogg och tycker om att läsa den, den är ett litet ljus i tun..”

  • Nisse Hult » Statistik och fakta :  ”Klockrent igen om den galenskap som pågår i landet ”

  • Catarina » Statistik och fakta :  ”Jag håller med dig helt och hållet. Denna galenskap måste få ett slut!”

  • Nisse Hult » Är du i riskgrupp?:  ”Hej! Klockrent Ordet riskgrupp är så himla felspecat redan från dag 1 men vad ka..”

  • Therese » Är du i riskgrupp?:  ”Klockrent! Så bra sammanfattat, tänk om det nådde ut i media istället för all sk..”

  • Katarina » Påsk -2021 Covid 19:  ”Ja, visst är det konstigt! Alla risker verkar vara ok utom risken att bli smitta..”

  • Eva » Påsk -2021 Covid 19:  ”Som vanligt väldigt bra skrivet! Glad påsk! Eva”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln