Getostgratinerad oxfilé med rättikagratäng och smörfrästa sockerärter

Stort TACK till kurskamrat Jessica för tipset om rättika!

Rå smakar den lite som rädisa men när den är tillagad kan man knappt skilja den från potatis, vilket gör att vi LCHF:are inte behöver sakna potatisgratäng längre...

 

Getostgratinerad oxfilé med rättikagratäng

Recept 2 personer

 

Ca 300 g oxfilé

1 bit getostbrie

 

Rättika

2 dl vispgrädde

1 msk smör

½ dl finriven parmesanost

1 vitlöksklyfta

Salt/peppar

 

Skiva rättikan och koka den i 10 minuter tillsammans med grädde, smör och pressad vitlök. Häll i en ugnsform, krydda och gratinera på 175 grader ca 40 minuter. Om den får ”för mycket” färg, sätt folie över eller en plåt. Tillsätt parmesanosten sista kvarten.

 

Stek oxfilén som du vill ha den och lägg på en bit getostbrie sista minuten.

 

Etiketter: nötkött grönsaker

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

  • Cavewoman » Middag :  ”Ja nu ser jag att proteinet saknas, spännande håll oss gärna uppdaterade om de..”

  • Cavewoman » Middag :  ”ALP ser precis ut som Paleo, eller vad är det för skillnad? Åt Paleo ett tag, fö..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln