Getostgratinerad oxfilé med rättikagratäng och smörfrästa sockerärter

Stort TACK till kurskamrat Jessica för tipset om rättika!

Rå smakar den lite som rädisa men när den är tillagad kan man knappt skilja den från potatis, vilket gör att vi LCHF:are inte behöver sakna potatisgratäng längre...

 

Getostgratinerad oxfilé med rättikagratäng

Recept 2 personer

 

Ca 300 g oxfilé

1 bit getostbrie

 

Rättika

2 dl vispgrädde

1 msk smör

½ dl finriven parmesanost

1 vitlöksklyfta

Salt/peppar

 

Skiva rättikan och koka den i 10 minuter tillsammans med grädde, smör och pressad vitlök. Häll i en ugnsform, krydda och gratinera på 175 grader ca 40 minuter. Om den får ”för mycket” färg, sätt folie över eller en plåt. Tillsätt parmesanosten sista kvarten.

 

Stek oxfilén som du vill ha den och lägg på en bit getostbrie sista minuten.

 

Etiketter: nötkött grönsaker

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sussie Rislund » GRATIS kostrådgivning!:  ”Skulle verkligen behöva lite tips med maten. Äter LCHF men behöver tänka mera ke..”

  • Hunden Rut » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Detta verkar lovande! :) Nyligen börjat min lchf-livstil och trodde jag skulle k..”

  • Terese Hammarqvist » GRATIS kostrådgivning!:  ”Ändra kosten! ”

  • Anna i Skåne » Sluta träna!:  ”Jag gillar och mår bra av kombon. Träna och äta lågkolhydratkost! När jag tränar..”

  • Eva » Nyårsloppet!:  ”Heja Heja! Gott Nytt År!”

  • Eva » Ny tid nu!:  ”Jag trycker på Gilla-knappen .”

  • Eva » Enkel frukost:  ”Tänk om man hade fått smaskens-tallrik när man var barn istället för rostis med ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln