Getostgratinerad oxfilé med rättikagratäng och smörfrästa sockerärter

Stort TACK till kurskamrat Jessica för tipset om rättika!

Rå smakar den lite som rädisa men när den är tillagad kan man knappt skilja den från potatis, vilket gör att vi LCHF:are inte behöver sakna potatisgratäng längre...

 

Getostgratinerad oxfilé med rättikagratäng

Recept 2 personer

 

Ca 300 g oxfilé

1 bit getostbrie

 

Rättika

2 dl vispgrädde

1 msk smör

½ dl finriven parmesanost

1 vitlöksklyfta

Salt/peppar

 

Skiva rättikan och koka den i 10 minuter tillsammans med grädde, smör och pressad vitlök. Häll i en ugnsform, krydda och gratinera på 175 grader ca 40 minuter. Om den får ”för mycket” färg, sätt folie över eller en plåt. Tillsätt parmesanosten sista kvarten.

 

Stek oxfilén som du vill ha den och lägg på en bit getostbrie sista minuten.

 

Etiketter: nötkött grönsaker

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln