Nyårslöfte...

Läste precis om det i tidningen. Om att vi brukar lova att äta nyttigare och träna mera och att det vanligtvis inte brukar sluta så bra.
Däremot brukar vi tydligen också lova att börja köpa mer miljövänliga varor, och det har vi lättare att lyckas med.
Varför?
Jo, för att vi är vanemänniskor och att förändra vanor tar tid. Att sträcka ut armen lite mer åt höger och välja en ekologisk mjölk istället för en vanlig mjölk är betydligt lättare än att förändra sin livsstil.
 
Alla som regelbundet går på gym vet vad jag pratar om. I januari och möjligtvis februari är det full trängsel. I mars är allt som vanligt.
På dessa två månader hinner man ofta inte etablera sina nya vanor utan faller tillbaka i de gamla vanorna, som var att inte vara på gymmet alls...
Vanligt är också att gå ut stenhårt, börja springa 4 dagar/vecka samtidigt som man ska äta bara sallad. Sådana förändringar klarar oftast inte ens två månader.
 
Jag har faktiskt ett nyårslöfte, och oddsen talar tydligen emot mig men jag berättar det ändå: Jag planerar att komma igång med styrketräning. Jag rör mig mycket i vardagen men har helt kommit av mig med styrketräningen och tänker nu bli en av de som trängs på gymmet i januari. Och planen är att jag kommer att vara där även i februari, mars, april, maj, juni, osv, osv.
 
 
Har ni några nyårslöften?
 

Etiketter: funderingar träning

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln