Om man tröttnar på resterna, här är godaste kycklingpajen!

Den här julhelgen gick väldigt fort tycker jag... Dags för arbetsvecka igen. Kanske skönt med lite rutin innan nya helgerna kommer, men just ikväll känner jag mig inte jättetaggad inför en dag på kontoret...

 

Nu har vi bara några skivor julskinka kvar, resten är slut av julmaten. Känns bra att inte behöva kasta massa mat. Ischokladen är slut nu och jag väntar nog innan jag gör någon ny...

 

På julafton åt jag (enligt plan...) en del choklad som INTE var jättemörk (eller faktiskt ljus till och med...) och som kom från affären. Är såååå svag för Lindt-kulor...

Igår tänkte jag att det kanske inte var någon fara om jag köpte Lindt-kulor och åt två dagar på rad,"när det ändå är jul", men jag stoppade det, och nu är jag tillbaka som mig själv och socker-avvänjd igen...

Att stå emot sockersug någon dag då och då väldigt sällan är fullt möjligt och det är bara att hålla ut. Att stå emot sockersug varje dag är helt omöjligt.

 

Här är min favoritkycklingpaj. Även om julmaten är god var det gott att bryta av med något annat!

 

Recept Mexikansk kycklingpaj
ca 4-5 personer

½ grillad kyckling eller stekta små bitar av 2-3 kycklingfiléer
1 gul lök
5 st feferoni
Ca 10 st färska champinjoner i skivor
smör att steka i
150 g Philadelphiaost
½ burk Chunky Salsa Medium/Tacosås
3 dl riven ost


Hacka feferonin och strö ut i pajbottnen efter att du förgräddat skalet.
Bryn svamp och lök och blanda med kycklingen. Tillsätt philadelphiaosten och salsan och låt puttra ihop 2-3 minuter.

Servera gärna med en mild Guacamole, jag hoppar över vitlöken här när pajjen är såpass smakrik och stark i sig, och blandar en avokado med 1 msk creme fraiche, salt, peppar, och lite tomat.

Gratinera pajen i ugnen på 200 grader ca 10-15 minuter tills den ser fin ut.

Vill man ha en barnvänlig variant på pajjen, hoppa över Feferoni och använd mild salsasås.

  

Pajdeg:
50 g smält smör
1/2 dl fiberhusk (hittas bland glutenfria artiklarna i mataffären)
1 dl Kruskadli (hittas bland mjölet i mataffären)
1/2 tsk salt
1 ägg
1 msk vatten

Blanda ihop allt och förgrädda 10 minuter på 200 grader

Etiketter: kyckling paj

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln