Jul med massor av gott!

Jul och LCHF är perfekt! Man äter allt som är gott och använder bara naturliga råvaror, och det blir så bra så!

 

Lustigt egentligen att många tror att de blir tjocka över jul av julmaten... Julmat äter man kanske 3-4 dagar på ett år, så det är nog mer troligt att det man äter resten av dagarna gör en överviktig. Och att man kanske förtränger hur mycket som INTE är mat (öl, läsk, snaps, choklad, knäck, glögg, smörgåsar...) som också äts under jul... 

 

Julafton innehöll massor av gott! Och det enda som denna dag är "synd" med LCHF är ju att man blir mätt så fort fast man egentligen vill äta mer när det finns så mycket gott att välja på!

Birgittas Västerbottensill

Krämig Västerbottensill

4 portioner

1 burk inläggningssill
1 dl majonnäs
½ dl matlagningsyoghurt

½ dl creme fraiche
1 ½ dl vällagrad riven Västerbottensost
1 pressad vitklöksklyfta
1 msk dijonsenap
Lite cayennepeppar
salt och peppar

 

Häll lagen av sillen och skär i centimeterstora bitar. Blanda övriga ingredienser till en crème. Smaka av med salt/peppar/cayennepeppar. Blanda ihop

Min räkröra med parmesanost

Räkröra med parmesan

 

4 hg räkor

1 dl creme fraiche

1/2 dl majonnäs

1 1/2 dl finriven parmesanost

Salt/peppar

 

Blanda ihop röra och räkor. Gott som tillbehör till laxen, att ha på ägg eller att bara äta som det är.

På temat "Man ska äta det som är godast" så innebär det också att man kan blanda in favoriter från medelhavskosten på sitt eget julbord, här t ex oliver, halloumi och spanska korvar...

Min tallrik med västerbottensill, räkröra med parmesan, ägghalva, rökt lax, inkokt lax, dillmajonnäs... MYCKET Omega 3:-)!
Etiketter: ost fisk korv jul

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln