God LCHF-middag, lika snabbt som pizza

När vi kom hem från kalaset så bestämde sig Calle plötsligt för att det skulle ätas pizza (hans pizza nr 2 på ca 16 månader, förut tror jag det var ca 1-2 gånger/månad...). Vi skiljdes åt vid bilen, han gick till pizzerian 150 meter bort och jag gick hem och lagade mat.

 

4 minuter efter att han kom hem med sin pizza var min middag klar, imponerande om jag får säja det själv:-). Kände mig som de där konstiga jämförelserna som de brukar göra i TV-shop (som jag ibland fastat i t ex om man är hemma och är sjuk...).

 

Snabbmat är alltså inte så snabb, och på mina extra 4 minuter fick jag ju en sååå mycket bättre måltid! Något att tänka på för de som "inte har tid" att laga mat...

 

Lövbiffsrulader med blomkålsmos

Recept 2 personer

 

300 g lövbiff

Ca 2/3 av en ask creme bonjour soltorkad tomat

Salt/svartpeppar

 

1/2 liten blomkål

2 msk smör

2 msk philadelpiaost

1 dl vispgrädde

Salt/vitpeppar

 

Bre rejält med ost på lövbiffarna. Rulla ihop och platta till lite. Stek på ganska hög värme och krydda.

Skär blomkålen i små bitar och koka i 5 minuter. Mixa sedan med grädde, smör och philadelpiaost. Krydda efter önskemål.

Etiketter: nötkött grönsaker

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln