När man inte kan planera

Ibland vet man inte vilken mat som kommer serveras.
 
Det kan gälla om man är ute på stan, på resa, eller på någon middag med jobbet t ex. Då får man välja vilken strategi som ska intas.
Antingen äter man det som serveras och återgår till normala rutiner dagen efter.
Eller så plockar man "russinen ur kakan" dvs äter pålägg men inte frallan, äter pastasalladen men inte pastan, eller vad det nu kan vara.
 
Jag brukar förbereda mig och försöka vara mätt (i alla fall O-hungrig) innan sådana här osäkra tillfällen. Att ha ätit ett mellanmål innan/en stadig lunch eller vad det nu kan vara. Göra allt man kan för att inte fatta känslomässiga beslut till maten utifrån hunger/sug.
 
Nu när jag är uppmärksam på det så ser jag det hela tiden... Folk som sitter där vid kakburken/lussebullen/ischokladen och tänker "nej, jag ska inte ha". Och efter 5 minuter tar man ändå. Därför att man är sugen. För att hjärnan skriker åt oss "ÄT socker!" och för att vi inte vill vara sugna utan vill göra som hjärnan säjer till oss...
Det är därför man ska göra allt för att slippa hamna i de situationer där man ska "slåss" mot sin "karaktär".
 
Bra mellanmål för ändamål när du inte vet vilken mat du kommer "utsättas" för tycker jag är ost, nötter, avokado. Det håller blodsockret stabilt och gör det väldigt, väldigt lätt att säja "nej tack".
Ute på stan kan bra nödalternativ var en kokt korv med majonnäsgurka/räksallad, eller en hamburgare där man hoppar över brödet.

 

Ibland hittar man inte perfekta lösningar utan får leta efter det minst dåliga.
 
 
 

Etiketter: diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Helena » Trygghet!:  ”Gillar den också, min yngsta är konfirmerad där, Midnattsmässa under påsktid. Ha..”

  • Helena » 6 månader sedan otrohet:  ”Hej Veronica Har följt dig av och till under många år. Tack för all inspiration ..”

  • Johannes » Ett liv i kaos - bakom bilderna:  ”Vilket sjukt sätt.. Har du märkt dessa tendenser tidigare? Det är så otroligt em..”

  • Anonym » Ett liv i kaos - bakom bilderna:  ”Men hjälp! Stackars dig! Denna man är ju empatistörd eller gränsar till psykopat..”

  • Lena » 6 månader sedan otrohet:  ”Jag har inte varit med om något som är i närheten av det du gjort. Men jag tror ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln