Gott till vardags eller helg

Köttfärs. Mångsidigt och enkelt att variera. Kan vara enkel vardagsmat eller lite festligare helgmat beroende på vad man gör med den.

Samma sak med köttfärslimpa. Kan vara en riktigt enkel sak med bara nötfärs och bacon. Eller bli riktigt festlig om man piffar den med t ex mozzarella och oliver...

 

Här är en rätt som passar till både helg och vardag och till ett glas rött vin...

 

Mozzarella och olivfylld köttfärslimpa

Recept 4 personer

 

600 g nötfärs

½ dl vispgrädde

1 msk fiberhusk

Salt/peppar/timjan/basilika

1 mozzarellaost

2 msk pesto

1 ½ dl skivade oliver

50 g smält smör

 

En burk/förpackning krossade tomater

2 dl vispgrädde

2 msk kalvfond/oxfond

 

Blanda grädden med fiberhusken, tillsätt nötfärsen och blanda ihop. Krydda. Rör i oliverna.

Skär mozzarellan i mindre bitar och blanda med peston. Forma till en köttfärslimpa i en ugnsform. Tryck sedan ner mozzarellan runt om i köttfärsen och ”täpp igen”.

Häll på smöret och sätt in i ugnen på 175 grader ca 45 minuter.

 

Såsen är enkel men väldigt god. Krossade tomater blandas med grädde och fond. Klart!

 

 

Etiketter: köttfärs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln