LCHF-pizza

Pizza är gott ibland, och köpt pizza går ju bort nu för tiden. Vet att en del äter toppingen men inte brödet, men jag tycker det känns som slöseri och tänker också att det känns lite slabbigt... En OK nödlösning men inte mer. Nu har jag ju lyckats tillverka en pizza"deg" som jag tycker är helt okej, och då kan pizza vara riktigt gott.

 

Pizza är bra att ta med sig och värma upp, idag är vi på landet och då ska maten gärna vara extra enkel med tanke på att vi inte vill ha massa disk när vi inte har rinnande vatten på vintern...

Pizzadeg:

 

2 dl Pofiber

1 dl sesamfrön

1 tsk bakpulver

1 krm salt

4-5 ägg

 

Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt sedan äggen. Rör ihop och bre ut så tunt du kan på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Förgrädda på 225 grader i 5 miuter.

 

Gör en tomatsås på 2 msk tomatpuré, ½ burk krossade tomater. Krydda med timjan, basilika och lite salt.

Lägg på dina favoriter. Idag blev det hos mig salami, skinka, lök, svamp, mozzarellaost och lite riven ädelost. Krydda med lite oregano ovanpå allt.

Grädda ca 10-12 minuter på 225 grader.

Etiketter: pizza

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln