Ny bekantskap

Min kurskompis Jessica tipsade om att Rättika var en bra pryl att använda istället för potatis, så att man alltså kan göra en "potatisgratäng" av Rättika som blir jättebra. Låter mycket intressant!

Rättika smakar rå ungefär som rädisa, men tillagad försvann den smaken och det blev som en blandning av vitkål och potatis skulle jag vilja säja.

 

Gjorde en slags "moussaka/lasagne"...

Gjorde en god köttfärssås med mycket vitlök.

En ostsås på 3 dl grädde och 2 dl stark lagrad ost.

 

Varvade sedan fint skivad rättika med köttfärs och ostsås och toppade med extra mycket riven ost.

 

Sedan ca 40 minuter i ugn på 200 grader.

Sätt en plåt eller folie över så det inte bränns...

Etiketter: köttfärs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln