Det lider mot jul...

Nu börjas det...
 
Många jular har jag lurat mig själv innan och tänkt att "julen är ju bara en vecka, då får man unna sig att äta gott", och varje år har det visat sig att julen inte är en vecka utan mycket längre än så, faktiskt en månad, minst...
 
I början av december börjas det med pepparkakor, lussebullar och glögg. Det ska bakas, det ska ätas, fikas och "mysas". Någon vecka in i december kommer chokladaskarna. Där jag har jobbat har det vällt in chokladaskar från kunderna, och dessa har stått i fikarummet.
Jag brukade ha som mål att enbart ta choklad till fikat på eftermiddagen, det fungerade sällan eftersom det var väldigt gott vid 10-tiden på förmiddagen också....
 
Sen kommer Lucia. Nu är det mycket lussebullar, glögg, choklad och nu börjar även julborden på jobbet. Dignande julbord med mycket goda efterrätter där det äts "lite av allt" och dricks öl och snaps.
Efter Lucia ska det göras julgodis. Knäck, kola, choklad/rispuffar, daim... Och man kan ju inte spara ALLT till jul utan måste smaka lite innan...
Julafton och de påföljande dagarna kulminerar det och då äter man allt i en salig blandning. Lussebullar, glögg, choklad, julgodis, julmat, snaps, öl, julgodis. Och många mandariner för de är ju så goda kring jul.
Mellan jul och nyår är det så kort tid, ingen idé att börja med någon diet eller börja hålla igen då utan bara att köra vidare. Äta upp rester av mat och godis. Nyår kulminerar med mycket god mat och goda efterrätter och tilltugg och sen är det plötsligt 1 januari och nytt år.
Plus 2-3 kg på "en vecka"?!? Vad hände?!?! Nu MÅSTE man verkligen göra något... Eller kanske bara avvakta så försvinner kilona av sig själv?
För "smalisarna" fungerar det kanske så, för oss icke smalisar försvinner kilon sällan helt av sig själv...
 
Det är därför man i januari köper gymkort och börjar banta.

 

I januari hoppas jag kunna dra igång kurser på temat "Börja om för sista gången".
För till skillnad från t ex Viktväktarna, så lovar jag att jag blir jätteglad om mina kunder bara kommer en gång och aldrig mer:-)!
 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Irre » Håll ut för din rätt! :  ”Hej! Du har skrivit jättebra! . Nästa är väl att han ska ha rätt på om ledamöter..”

  • Gunilla » Övertygelse!:  ”Jag som har jobbat på covidavdelning, har inte vaccinerat mej. Tycker att detta..”

  • Lena » Håll ut för din rätt! :  ”Jättebra skrivet, på en alldeles lämplig nivå och med utmärkta argument. Tack fö..”

  • Eva Hazard » Håll ut för din rätt! :  ”Bra! Helt hemskt galet överallt nuförtiden ”

  • Catarina » Håll ut för din rätt! :  ”Så bra skrivet! Håller helt med dig. Detta håller på att gå helt överstyr.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln