Kyckling med jordnötssås

Det här är verkligen en favorit i repris!

 

En bra vardagsrätt med få ingredienser som går snabbt att laga.

I jordnötssmörs-djungeln gäller det att hitta en variant utan socker (eller Dextros, som det brukar stå på burkarna) och det innebär att "Skippa Skippy" och istället välja t ex Kung Markatta eller Green Choice. De innehåller det man vill ha och inget annat.

 

Kyckling med jordnöttssås

Recept 4 personer

 

4 kycklingfileer

1 burk kokosmjölk (eller kokosgrädde)

4-5 msk jordnötssmör

1 dl vispgrädde

1-2 tsk sambal olek

2 msk pressad lime

 

Stek kycklingen i bitar, gärna i kokosfett. Under tiden gör du såsen.

Häll i kokosmjölk och grädde i en kastrull. När de blir varmt, tillsätt jordnötssmöret och se till att det blandas ordengligt. Tillsätt sambal och lime. Lägg i kycklingen och låt puttra på låg värme tills det blir krämigt, ca 5-7 minuter.

 

Etiketter: kyckling

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln