Kyckling med jordnötssås

Det här är verkligen en favorit i repris!

 

En bra vardagsrätt med få ingredienser som går snabbt att laga.

I jordnötssmörs-djungeln gäller det att hitta en variant utan socker (eller Dextros, som det brukar stå på burkarna) och det innebär att "Skippa Skippy" och istället välja t ex Kung Markatta eller Green Choice. De innehåller det man vill ha och inget annat.

 

Kyckling med jordnöttssås

Recept 4 personer

 

4 kycklingfileer

1 burk kokosmjölk (eller kokosgrädde)

4-5 msk jordnötssmör

1 dl vispgrädde

1-2 tsk sambal olek

2 msk pressad lime

 

Stek kycklingen i bitar, gärna i kokosfett. Under tiden gör du såsen.

Häll i kokosmjölk och grädde i en kastrull. När de blir varmt, tillsätt jordnötssmöret och se till att det blandas ordengligt. Tillsätt sambal och lime. Lägg i kycklingen och låt puttra på låg värme tills det blir krämigt, ca 5-7 minuter.

 

Etiketter: kyckling

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • ingrid » Nu är jag väldigt arg...:  ”Skuld och skam hindrar alltför många att våga träda fram när de utsätts för grov..”

  • Jenny » Dessa jävla kanelbullar!:  ”Så bra skrivet!!! Jag brukar köra med den jämförelsen om alkoholen... när någon ..”

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln