Kyckling med jordnötssås

Det här är verkligen en favorit i repris!

 

En bra vardagsrätt med få ingredienser som går snabbt att laga.

I jordnötssmörs-djungeln gäller det att hitta en variant utan socker (eller Dextros, som det brukar stå på burkarna) och det innebär att "Skippa Skippy" och istället välja t ex Kung Markatta eller Green Choice. De innehåller det man vill ha och inget annat.

 

Kyckling med jordnöttssås

Recept 4 personer

 

4 kycklingfileer

1 burk kokosmjölk (eller kokosgrädde)

4-5 msk jordnötssmör

1 dl vispgrädde

1-2 tsk sambal olek

2 msk pressad lime

 

Stek kycklingen i bitar, gärna i kokosfett. Under tiden gör du såsen.

Häll i kokosmjölk och grädde i en kastrull. När de blir varmt, tillsätt jordnötssmöret och se till att det blandas ordengligt. Tillsätt sambal och lime. Lägg i kycklingen och låt puttra på låg värme tills det blir krämigt, ca 5-7 minuter.

 

Etiketter: kyckling

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln