Supergott julgodis!

Såhär i adventstider har jag pysslat med lite godis... Low carb-godis såklart!

 

Är egentligen inte så mycket för att försöka göra "nyttigt" godis och liknande utan tror att man ska försöka hålla sig till MAT, men ibland gör jag undantag, och här blev jag inspirerad av ett recept som jag bara var tvungen att testa och utveckla lite...

 

Det blev jättegott, och det innehåller få kolhydrater. Dock är det godis och ska ätas med måtta dvs, lite och sällan. Det är energirikt och innehåller mycket antioxidanter. Perfekt med några bitar efter träning eller som en liten efterrätt.

 

Kokoschoklad

 

200 g mörk choklad (jag använde Lindt 70%)

200 g kokosfett med smak (t ex Extra virgin från Biofood)

Rivet skal från en apelsin

1 dl hackade cashewnötter

2 dl hackade valnötter

 

Smält kokosfettet genom att hälla det i en kastrull och på lägsta värme låta det bli olja.

Smält därefter chokladen i vattenbad. När chokladen smält, blanda i det rivna apelsinskalet. Rör därefter i oljan och blanda ordentligt.

 

Hacka nötterna och lägg i en liten form. Häll på chokladen och låt stelna i kylskåp. Skär upp i lämpliga bitar och förvara i kyl eller frys.

Etiketter: choklad

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln