Jag har gjort pepparkakor!

Pepparkakor med ädelost är ju så fantastiskt gott så därför tänkte jag att jag skulle testa mig på ett par pepparkakor utan mjöl och socker...

Lade ihop "det bästa" jag hittade i olika recept och fixade och donade. När de kom ut ur ugnen såg de okej ut MEN de smulade bara sönder...:-(

Lyckades i alla fall få ner dem i en påse och in i kylen, i helt tillstånd. Kom på dem idag och tog fram och nu när de varit kylda höll de ihop riktigt bra, så jag har nu ätit en pepparkaka med ädelost på, MUMS!

De blir inte lövtunna, så man behöver inte äta så många. Vill man kan man utesluta honungen, jag valde att tillsätta lite, blir inte mycket per pepparkaka.

2 1/2 dl mandel

2 dl cashewnötter

1 dl linfrön

2 dl kokosflingor

2-3 msk pepparkakskrydda

1 msk kanel

½ msk malen kardemumma

1 tsk vaniljpulver

2 msk honung (eller sukrin)

100 g smält smör

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg cashewnötter, mandel och linfrön i en mixeroch mixa till ett grovt mjöl. Häll mjölet i en skål och blanda ner kokos och kryddor. Tillsätt sukrin eller honung och smör. Blanda om med händerna och forma till en avlång rulle (lite slabbigt…).

Skär ca 1 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en bakplåtsklädd plåt. Tryck ut till kakor. Grädda i ugnen i 7-8 minuter. Stäng av värmen och öppna ugnsluckan och låt stå och torka i 15-20 minuter.

Etiketter: diverse bröd efterrätt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln