Har du någon favoritfrukost?

Frukosten ska skapa bra förutsättningar för en bra dag. Den ska vara god, den ska hålla oss mätta länge, och den ska få oss att inte drabbas av blodsockerfall till lunchtid och få oss att göra dåliga val...

Vill man sätta sig själv i en jättejobbig situation, ät lättyoghurt med muslie och en hårdmacka med lightost, då har man bäddat för trubbel senare på dagen och dessutom fått i sig massa socker... Jag har testat... Under LÅNG tid! Vid lunch är man jättehungrig men äter i bästa fall något som är okej (kanske en sallad...). Vid middagen är man så hungrig att man äter vad som helst och gärna något sött också. Och sen tänkter man "i morgon, då ska det inte bli så här"...

Dagens frukost, en av favoriterna:

Ägghack med majonnäs och bacon, lite grönsaker och en kaffe med grädde.

 

Hackat ägg med majonnäs, gräslök, salt och peppar...

Nu har jag skapat riktigt bra förutsättningar för mig själv och min dag, hoppas att du också gjort det, ha en härlig lördag!

Etiketter: frukost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln