Kostvanor

Ibland blir man trött i att försvara den kosthållning som man mår bra av. Av andra som säjer att "det är inget för mig" eller att du "kommer att tröttna" eller att man inte "tror på det".
 
Om man är normalviktig, pigg efter måltiderna, pigg på eftermiddagarna, inte har problem med magen, problem med sötsug, inte har torr hy, inte har migrän, annan huvudvärk eller inflammatoriska sjukdomar, inte har diabetes med ett svängande blodsocker, inte har sömnproblem- ja då tål man den kost man äter bra. Och människor har olika tolerans för socker/kolhydrater generellt.
 
Men många har också problemen ovan och då tycker jag att man kanske bör fundera lite på om det kanske är någonting som inte stämmer med den nuvarande kosthållningen?
Har man över/undervikt, är trött, hängig, har uppblåst mage, magkatarr, torr hy, svårt att sova så är hälsoläget uppenbarligen inte optimalt, och även om inte kosten är allt så är den en stor del och framförallt en del som vi kan påverka själva!
Det är svårare att påverka sin arbetssituation och stress i olika former, även om det går med lite träning i olika metoder, men en kostförändring ger förutsättningar att orka ta tag i andra problem och ge sig själv möjligheter till en bra hälsa.
 
Testa att googla på ordet "Hälsovinster". Då märker ni att "Hälsovinster LCHF" kommer FÖRE "Hälsovinster sluta röka". Det säjer verkligen något tycker jag, och eftersom jag även har slutat röka i mitt liv så kan jag skriva under på att hälsovinsterna verkligen upplevdes som större och mer direkt av kostomläggningen än av rökstoppet. Även om jag inte uppmuntrar till rökning så är jämförelsen intressant.
 
Innan man utser sig själv till "kostexpert" och kan ha synpunkter på hur andra människor äter så bör man därför ta ett kliv tillbaka och se hur man själv mår. Mår man bra enligt kriterierna ovan så har man en fungerande kosthållning för sig själv, oavsett hur den "tallriksmodellen" ser ut. 
 
 
 
 

Etiketter: funderingar

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln