Nu är det fler som måste börja med Low Carb...

Nu ska det bli LCHF även för djuren här hemma! Eller kanske snarare LCHP...


Katter är köttätare. De ska ha massor med protein. Favoriträtterna här hemma är rå kyckling, rå köttfärs och räkor. Även oxfilé och lövbiff fungerar fint, liksom lax. På landet äter de gärna någon mus eller en halv...
Känns dock lite väl meckigt och dyrt om jag ska servera katterna oxfilé varje dag så nu har jag därför beställt ett foder som är så naturligt som möjligt för katterna och som har ett riktigt högt proteininehåll.


Katternas grundmat är torrfoder som de har fri tillgång till, sen får de en portion mjukmat om dagen, som de älskar. Det som är skönt med torrfodret är att de alltid har det framme och kan välja själva när de vill äta.
Nu är dock problemet att vår stora torrfoderälskande katt, Lewis, börjar bli rund... Vår andra katt, Jerry, är smal som en sticka, men han äter inte heller jättemycket av torrfodret.
Trots att det är ett veterinärfoder jag har så innehåller det väldigt mycket spannmål.
Förhoppningen är nu därför att det nya fodret ska göra att Lewis äter mindre och därmed går ner i vikt. Ja, precis som naturlig viktminskning för oss människor, att han känner att hans kropp behöver mindre av det nya proteinrika fodret.
Vi får VERKLIGEN hoppas att det blir så också, annars blir det dyrt:-)!
Och eftersom Lewis har HCM, en hjärtsjukdom, är det extra viktigt att han inte drar runt på övervikt...


Tur att jag har tillräckligt med kunskap att inte välja ett lightfoder, för vad har man gjort där? Jo, ersatt proteinet med MER kolhydrater! Till djur som ska ha mycket protein... Suck!


Lewis väger in sig idag på ca 6,6 kg och jag håller tummarna att LCHP ska fungera bra för hans viktminskning och aptit! Återkommer i frågan:-).

Lite färskt gräs är gott ibland....
Etiketter: katter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln