Homemade!

Aioli har jag gjort ibland men aldrig majonnäs.

Ett livsmedel som jag äter ca 4-5 gånger i veckan och som tar 10 minuter att göra själv... Idag var det dags!

 

Nu ska jag svänga ihop en middag där majonnäsen finns inkluderad, jag återkommer om vad...

 

Majonnäsrecept

 

2 äggulor
½-1 msk vitvinsvinäger
1-2 krm salt
lite vitpeppar
1 msk dijonsenap
3 1/2 dl rapsolja

 

Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur innan man börjar, annars kanske majonnäsen skär sig.

Använd elvisp och en skål som står stadigt. Rör först ihop äggulorna med vinäger, salt, peppar och senap. Tillsätt oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa kraftigt.

Smaksätt sedan majonnäsen om du vill (t ex med citron) och förvara i en burk med tätslutande lock i kylen.

 

Ekologiskt, enkelt och helt utan tillsatser:-)!

Etiketter: tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Spring, spring... :  ”Gilla på den!!”

  • ingrid » Nu är jag väldigt arg...:  ”Skuld och skam hindrar alltför många att våga träda fram när de utsätts för grov..”

  • Jenny » Dessa jävla kanelbullar!:  ”Så bra skrivet!!! Jag brukar köra med den jämförelsen om alkoholen... när någon ..”

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

  • Eva » I Malaysia !:  ”Grattis till uppgraderingen! Tror det har hänt mig en gång och vi förstod rätt s..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln