Homemade!

Aioli har jag gjort ibland men aldrig majonnäs.

Ett livsmedel som jag äter ca 4-5 gånger i veckan och som tar 10 minuter att göra själv... Idag var det dags!

 

Nu ska jag svänga ihop en middag där majonnäsen finns inkluderad, jag återkommer om vad...

 

Majonnäsrecept

 

2 äggulor
½-1 msk vitvinsvinäger
1-2 krm salt
lite vitpeppar
1 msk dijonsenap
3 1/2 dl rapsolja

 

Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur innan man börjar, annars kanske majonnäsen skär sig.

Använd elvisp och en skål som står stadigt. Rör först ihop äggulorna med vinäger, salt, peppar och senap. Tillsätt oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa kraftigt.

Smaksätt sedan majonnäsen om du vill (t ex med citron) och förvara i en burk med tätslutande lock i kylen.

 

Ekologiskt, enkelt och helt utan tillsatser:-)!

Etiketter: tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln