Homemade!

Aioli har jag gjort ibland men aldrig majonnäs.

Ett livsmedel som jag äter ca 4-5 gånger i veckan och som tar 10 minuter att göra själv... Idag var det dags!

 

Nu ska jag svänga ihop en middag där majonnäsen finns inkluderad, jag återkommer om vad...

 

Majonnäsrecept

 

2 äggulor
½-1 msk vitvinsvinäger
1-2 krm salt
lite vitpeppar
1 msk dijonsenap
3 1/2 dl rapsolja

 

Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur innan man börjar, annars kanske majonnäsen skär sig.

Använd elvisp och en skål som står stadigt. Rör först ihop äggulorna med vinäger, salt, peppar och senap. Tillsätt oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa kraftigt.

Smaksätt sedan majonnäsen om du vill (t ex med citron) och förvara i en burk med tätslutande lock i kylen.

 

Ekologiskt, enkelt och helt utan tillsatser:-)!

Etiketter: tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva Hazard » Låt det inte hända!:  ”Tyvärr är det redan försent . Vi kommer nu få uppleva ett samhälle i klass med h..”

  • Katerina » Statistik och fakta :  ”Så bra skrivet! Tack! Precis vad jag tycker om läget i landet och i världen - in..”

  • Eva » Statistik och fakta :  ”Jag har hittat din blogg och tycker om att läsa den, den är ett litet ljus i tun..”

  • Nisse Hult » Statistik och fakta :  ”Klockrent igen om den galenskap som pågår i landet ”

  • Catarina » Statistik och fakta :  ”Jag håller med dig helt och hållet. Denna galenskap måste få ett slut!”

  • Nisse Hult » Är du i riskgrupp?:  ”Hej! Klockrent Ordet riskgrupp är så himla felspecat redan från dag 1 men vad ka..”

  • Therese » Är du i riskgrupp?:  ”Klockrent! Så bra sammanfattat, tänk om det nådde ut i media istället för all sk..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln