Homemade!

Aioli har jag gjort ibland men aldrig majonnäs.

Ett livsmedel som jag äter ca 4-5 gånger i veckan och som tar 10 minuter att göra själv... Idag var det dags!

 

Nu ska jag svänga ihop en middag där majonnäsen finns inkluderad, jag återkommer om vad...

 

Majonnäsrecept

 

2 äggulor
½-1 msk vitvinsvinäger
1-2 krm salt
lite vitpeppar
1 msk dijonsenap
3 1/2 dl rapsolja

 

Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur innan man börjar, annars kanske majonnäsen skär sig.

Använd elvisp och en skål som står stadigt. Rör först ihop äggulorna med vinäger, salt, peppar och senap. Tillsätt oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa kraftigt.

Smaksätt sedan majonnäsen om du vill (t ex med citron) och förvara i en burk med tätslutande lock i kylen.

 

Ekologiskt, enkelt och helt utan tillsatser:-)!

Etiketter: tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln