Thai goes LCHF

Jag gillar Thaimat! Efter LCHF-starten har det blivit högst begränsat pga av riset, men egentligen är det nog bara fantasin som sätter gränsen för Thaimat som kan bli LCHF-mat. Och idag hade jag lite fantasi:-)!

 

Röd curry med kyckling

Recept 4 personer

 

700 g kyckling

1 burk kokosgrädde

3 tsk röd curry

1 msk fisksås

2 msk pressad lime

2 msk jordnötssmör

2 msk kokosfett

Ca 1/2 Vitkål

1/2 paket sockerärter

 

Strimla vitkålen med osthyvel och stek mjuk i kokosfett tillsammans med sockerärterna på låg värme ca 10 minuter.

Häll under tiden kokosfett och röd curry i en kastrull/gryta vid sidan om och blanda ihop. Tillsätt kokosgrädde och jordnötssmör och låt koka upp. Tillsätt strimlad kyckling, lime, och fisksås och låt koka ihop ca 7 minuter.

Häll sedan alltihop över vitkål och sockerärter och låt "kräma ihop sig" några minuter.

 

Välj ett bra Jornötssmör= Skippa Skippy!

Skippys jordnötssmör innehåller både konstiga fetter och Dextros (socker!). De från t ex Green choice och Kung Markatta innehåller... Jordnötter! Och salt...

 

 

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.
Etiketter: kyckling

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln