Dagens fisk

Ett paket fryst pangasiusfilé. Låter kanske inte så glamouröst, men jag tycker det var gott! Och förpackningen innehåller 4 rejäla bitar fisk så 4 personer blir mätta utan problem!

 

Parmesangratinerad pangasiusfilé med Skagenröra och smörstekta sockerärter

Recept 4 personer

 

4 filéer av Pangasius

1 1/2 dl färsk och finriven Parmesan

1-2 ägg

Salt/peppar

 

1 påse räkor

1 1/2 dl majonnäs

1 1/2 dl creme fraiche

1/2 paket fryst (färsk) dill

Salt/peppar

Ev. lite pressad citron

 

1 paket sockerärtor

Smör

 

Tina fisken. Torka av den och salta. Vänd filéen i ägg och vänd den därefter i parmesan. Stek ca 5-7 minuter beroende på tjocklek.

Fräs sockerärterna ca 10 minuter på låg värme i en klick smör.

Blanda ihop ingredienserna till Skagenröran.

Ät och njut! Även en måndag kan vara festlig:-)!

Är man i tidsnöd köper man Skagenröra färdig, det finns en del okej sorter!

 

Jag hade en halv påse räkor hemma, och var lite lat och köpte en burk färdigskalade (lyxräkor i lake) så det blev både och i min röra. Intressant var att katterna blev helt galna (som vanligt...) av de vanliga räkorna, men de ratade helt de färdigskalade...

De har bra koll på vad som är bra och dålig mat för dem:-)! 

 

Parmesangratinerad fiskfilé med Skagenröra
Etiketter: fisk

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena » Håll ut för din rätt! :  ”Jättebra skrivet, på en alldeles lämplig nivå och med utmärkta argument. Tack fö..”

  • Eva Hazard » Håll ut för din rätt! :  ”Bra! Helt hemskt galet överallt nuförtiden ”

  • Catarina » Håll ut för din rätt! :  ”Så bra skrivet! Håller helt med dig. Detta håller på att gå helt överstyr.”

  • anna-lena valler » Håll ut för din rätt! :  ”Heja dig”

  • Lena » Övertygelse!:  ”Jag har inte vaccinerat mig eftersom jag misstänker att det är stor risk för mig..”

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln