Supergod paj!

Jättegod paj, som gör sig fint och är snabblagad utan pajbotten! Eller så gör man med botten, lite festligare.

 

Recept Mexikansk kycklingpaj
ca 4 personer

½ grillad kyckling eller stekta små bitar av 2-3 kycklingfiléer
1 gul lök
5 st feferoni
10 st färska champinjoner
150 g Philadelphiaost
½ burk Chunky Salsa Medium
3 dl riven ost


Hacka feferonin och strö ut i pajbottnen.
Bryn svamp och lök i smör och blanda med kycklingen. Tillsätt philadelphiaosten och salsan och låt puttra ihop 2-3 minuter.

Servera gärna med en mild Guacamole, jag hoppar över vitlöken här när pajjen är såpass smakrik och stark i sig, och mixar en avokado med 1 msk creme fraiche, salt, peppar, och lite tomat.

Vill man ha en barnvänlig variant på pajjen, hoppa över Feferoni och använd mild salsasås. Salsasåsen innehåller lite socker (en del märken mindre än andra) och är inte avgörande för maträtten, gör som det passar dig!

God paj som alla gillar!

Pajdeg (recept från Ulrika Davidsson):
50 g smält smör
1/2 dl fiberhusk (hittas bland glutenfria artiklarna i mataffären)
1 dl Kruskadkli (hittas bland mjölet i mataffären)
1/2 tsk salt
1 ägg
1 msk vatten

Förgrädda 10 minuter på 200 grader

Etiketter: kyckling paj

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln