God fläskfilérätt!

Ostgratinerad fläskfilé med gorgonzolasås
Recept 4-5 pers

600-700 g fläskfile
200 g champinjoner
1/2 gul lök
4 dl creme fraiche
1 msk soja
Ca 50 g gorgonzolaost
1 msk balsamvinäger
1 msk timjan
Ca 10 skivor salami delat på hälften
salt/peppar
2 dl riven ost av valfri sort


Putsa och skiva fläskfilén och bryn den nästan klar i stekpanna. Lägg därefter köttet i en ugnssäker form.

Klyfta champinjoner och lök och fräs i lite smör. Tillsätt gorgonzola, creme fraiche, soja, balsamvinäger och timjan. Smaka av med salt och peppar. Blanda i salamiskivorna på slutet.
Häll såsen runt fläskfilén och häll därefter den rivna osten ovanpå fläskfilén.
In i ugnen på 200 grader ca 10 minuter.

Serverades med blomkålsris.

God fläskfilé med mycket ost
Etiketter: fläskkött

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln