Baconlindade köttfärsbiffar med gräddstuvad vitkål

Jag älskar blomkål som sagt, men frågan är om inte gräddstuvad vitkål är ett strå vassare ändå?

 

Baconlindade köttfärsbiffar

Recept 4 personer

 

600 g nötfärs

1/2 dl vispgrädde

1/2 gul lök

2 msk krossade linfrön

3 tsk örtkryddor (frysta färska är bra)

Salt/svartpeppar

1 paket bacon

 

1/2 stort vitkålshuvud

3 dl vispgrädde

Salt/vitpeppar

1 msk lantbuljong Renée Voltaire

3 msk smör

 

Blanda grädde med riven lök och linfrön. Häll i färsen och krydda. Forma biffar och linda bacon runt. Stek biffarna på medelhög värme.

 

Skär vitkålen tunt och smörstek i ca 5 minuter. Tillsätt grädden och krydda. Låt puttra på ganska låg värme ca 15-20 minuter så att grädden kokar ihop med vitkålen.

 

Baconlindade färsbiffar med gräddstuvad vitkål
Etiketter: köttfärs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln