Baconlindade köttfärsbiffar med gräddstuvad vitkål

Jag älskar blomkål som sagt, men frågan är om inte gräddstuvad vitkål är ett strå vassare ändå?

 

Baconlindade köttfärsbiffar

Recept 4 personer

 

600 g nötfärs

1/2 dl vispgrädde

1/2 gul lök

2 msk krossade linfrön

3 tsk örtkryddor (frysta färska är bra)

Salt/svartpeppar

1 paket bacon

 

1/2 stort vitkålshuvud

3 dl vispgrädde

Salt/vitpeppar

1 msk lantbuljong Renée Voltaire

3 msk smör

 

Blanda grädde med riven lök och linfrön. Häll i färsen och krydda. Forma biffar och linda bacon runt. Stek biffarna på medelhög värme.

 

Skär vitkålen tunt och smörstek i ca 5 minuter. Tillsätt grädden och krydda. Låt puttra på ganska låg värme ca 15-20 minuter så att grädden kokar ihop med vitkålen.

 

Baconlindade färsbiffar med gräddstuvad vitkål
Etiketter: köttfärs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva Hazard » Låt det inte hända!:  ”Tyvärr är det redan försent . Vi kommer nu få uppleva ett samhälle i klass med h..”

  • Katerina » Statistik och fakta :  ”Så bra skrivet! Tack! Precis vad jag tycker om läget i landet och i världen - in..”

  • Eva » Statistik och fakta :  ”Jag har hittat din blogg och tycker om att läsa den, den är ett litet ljus i tun..”

  • Nisse Hult » Statistik och fakta :  ”Klockrent igen om den galenskap som pågår i landet ”

  • Catarina » Statistik och fakta :  ”Jag håller med dig helt och hållet. Denna galenskap måste få ett slut!”

  • Nisse Hult » Är du i riskgrupp?:  ”Hej! Klockrent Ordet riskgrupp är så himla felspecat redan från dag 1 men vad ka..”

  • Therese » Är du i riskgrupp?:  ”Klockrent! Så bra sammanfattat, tänk om det nådde ut i media istället för all sk..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln