Baconlindade köttfärsbiffar med gräddstuvad vitkål

Jag älskar blomkål som sagt, men frågan är om inte gräddstuvad vitkål är ett strå vassare ändå?

 

Baconlindade köttfärsbiffar

Recept 4 personer

 

600 g nötfärs

1/2 dl vispgrädde

1/2 gul lök

2 msk krossade linfrön

3 tsk örtkryddor (frysta färska är bra)

Salt/svartpeppar

1 paket bacon

 

1/2 stort vitkålshuvud

3 dl vispgrädde

Salt/vitpeppar

1 msk lantbuljong Renée Voltaire

3 msk smör

 

Blanda grädde med riven lök och linfrön. Häll i färsen och krydda. Forma biffar och linda bacon runt. Stek biffarna på medelhög värme.

 

Skär vitkålen tunt och smörstek i ca 5 minuter. Tillsätt grädden och krydda. Låt puttra på ganska låg värme ca 15-20 minuter så att grädden kokar ihop med vitkålen.

 

Baconlindade färsbiffar med gräddstuvad vitkål
Etiketter: köttfärs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln