Baconlindade köttfärsbiffar med gräddstuvad vitkål

Jag älskar blomkål som sagt, men frågan är om inte gräddstuvad vitkål är ett strå vassare ändå?

 

Baconlindade köttfärsbiffar

Recept 4 personer

 

600 g nötfärs

1/2 dl vispgrädde

1/2 gul lök

2 msk krossade linfrön

3 tsk örtkryddor (frysta färska är bra)

Salt/svartpeppar

1 paket bacon

 

1/2 stort vitkålshuvud

3 dl vispgrädde

Salt/vitpeppar

1 msk lantbuljong Renée Voltaire

3 msk smör

 

Blanda grädde med riven lök och linfrön. Häll i färsen och krydda. Forma biffar och linda bacon runt. Stek biffarna på medelhög värme.

 

Skär vitkålen tunt och smörstek i ca 5 minuter. Tillsätt grädden och krydda. Låt puttra på ganska låg värme ca 15-20 minuter så att grädden kokar ihop med vitkålen.

 

Baconlindade färsbiffar med gräddstuvad vitkål
Etiketter: köttfärs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

  • Berit Malmström » Livets lärdomar :  ”Jag förstår ditt tänk, började inte ta vaccin mot säsongsinfluensa förrän jag fy..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln