Baconlindade köttfärsbiffar med gräddstuvad vitkål

Jag älskar blomkål som sagt, men frågan är om inte gräddstuvad vitkål är ett strå vassare ändå?

 

Baconlindade köttfärsbiffar

Recept 4 personer

 

600 g nötfärs

1/2 dl vispgrädde

1/2 gul lök

2 msk krossade linfrön

3 tsk örtkryddor (frysta färska är bra)

Salt/svartpeppar

1 paket bacon

 

1/2 stort vitkålshuvud

3 dl vispgrädde

Salt/vitpeppar

1 msk lantbuljong Renée Voltaire

3 msk smör

 

Blanda grädde med riven lök och linfrön. Häll i färsen och krydda. Forma biffar och linda bacon runt. Stek biffarna på medelhög värme.

 

Skär vitkålen tunt och smörstek i ca 5 minuter. Tillsätt grädden och krydda. Låt puttra på ganska låg värme ca 15-20 minuter så att grädden kokar ihop med vitkålen.

 

Baconlindade färsbiffar med gräddstuvad vitkål
Etiketter: köttfärs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

  • Cavewoman » Middag :  ”Ja nu ser jag att proteinet saknas, spännande håll oss gärna uppdaterade om de..”

  • Cavewoman » Middag :  ”ALP ser precis ut som Paleo, eller vad är det för skillnad? Åt Paleo ett tag, fö..”

  • Eva » Frukost ALP way:  ”Oj, det ser mycket ut, orkar du äta upp allt? Hur ser lunch och middag ut? Likna..”

  • Effie » Ny diet ? :  ”Hej! Jag har nästan tagit mig igenom åtta veckor på ALP. Resultat: -4 kg (av ö..”

  • Anna i Skåne » Ny diet ? :  ”Hej Varför fokus på viktnedgång? När jag ser dig på bilder ser jag en vacker kvi..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln